Kaupankäynti kryptovaluutalla KuCoinissa

Hongkongilainen KuCoin on rynnistänyt kryptomarkkinoille suurin harppauksin vuoden 2018 aikana, ja siitä onkin nopeasti muovautunut monen kryptovaluutoilla kauppaa käyvän suosikkipörssi edullisten kaupankäyntikulujen sekä yksinkertaisen käyttöliittymän myötä. Talletukset ja nostot onnistuvat KuCoinin kautta vaivattomasti ja nopeasti, ja epätodennäköisissä ongelmatilanteissa sivuston asiakaspalvelu on tavoitettavissa monien eri kanavien kautta.

KuCoin

Mikäli olet aikaisemmin käyttänyt muita kryptovaluuttapörssejä, esimerkiksi Binancea, ei KuCoinin käytössä ole sen suurempaa eroa, mutta vasta-alkajalle ja ensimmäistä kryptovaluuttapörssiään etsivälle tämä artikkeli on täydellinen tapa tutustua KuCoinin toimintaan läpikotaisin.

Huomaa kuitenkin, että KuCoiniin ei tällä hetkellä voi tallettaa euroja tai muuta fiat-valuuttaa, vaan kyseessä on täysiverinen kryptovaluuttapörssi. Tämä tarkoittaa siis sitä, että sinun tulee ensin ostaa euroilla Bitcoinia tai muuta kryptovaluuttaa, jonka sitten siirrät KuCoiniin aloittaaksesi kaupankäynnin. Mikäli tarvitset apua kryptovaluutan ostamisessa, tutustu artikkeleihimme Bitcoinin ostamisesta käteisellä, tilisiirrolla tai pankki- tai luottokortilla.

Rekisteröityminen

KuCoiniin rekisteröityminen vie vain pari minuuttia, eikä tiliään ole pakko vahvistaa jos kahden Bitcoinin päiväsiirtoraja riittää. Mikäli tarvitset suuremman rajan, voit suorittaa KYC-vahvistuksen saadaksesi suuremmat siirtorajat käyttöön. Käyttäjän tulee kuitenkin lisätä tililleen kaksivaiheinen vahvistus sekä turvakysymykset voidakseen suorittaa nostoja KuCoinista.

Bitcoinin tallettaminen KuCoiniin

Luotuasi tilin ja kirjauduttuasi sisään näet yleisnäkymän tilistäsi, ja lisätäksesi kryptovaluuttaa tilillesi voit klikata ruudun vasemmalla puolella olevasta valikosta Deposit ja valita haluamasi kryptovaluutan. KuCoin näyttää sinulle ilmoituksen siitä, että valitsemaasi lompakkoon voidaan lähettää vain kyseistä kryptovaluuttaa, ja tämä ilmoitus tulee hyväksyä saadakseen käyttöönsä talletusosoitteen.
Tallettaminen onnistuu lähettämällä omasta kryptovaluuttalompakostaan haluamansa määrän kryptovaluuttaa KuCoin-lompakkoon, josta ne hyvitetään tilille käytettäväksi muutaman lohkoketjuvahvistuksen jälkeen. Vaadittujen vahvistusten määrä riippuu valitusta kryptovaluutasta, ja esimerkiksi Bitcoin-siirto vaatii kirjoitushetkellä kolme vahvistusta.

Bitcoinin tallettaminen KuCoiniin

KuCoinin kaupankäyntinäkymän ymmärtäminen

Talletettuasi ja siirron vahvistuttua pääset käymään kryptovaluutallasi kauppaa. Valitsemalla ruudun yläreunasta Markets pääset markkinoiden yleisnäkymään, josta voit etsiä haluamasi kryptovaluuttaparin. Oletuksena käytetään Bitcoinia (BTC), mutta voit vaihtaa käytettäväksi myös ETH, NEO, USDT, KCS, TUSD, PAX tai USDC valuutat. Kun löydät haluamasi valuuttaparin, pääset sitä klikkaamalla kaupankäyntinäkymään.

Kaupankäyntinäkymä on varmasti tuttu jo aikaisemmin kryptovaluuttakauppaa käyneille, mutta vasta-alkajille selvennyksenä myötäpäivään vasemmalta ylhäältä oikealle alla olevasta kuvasta:

Kaupankäynti kryptovaluutoilla KuCoinissa

1. Hintakehityskuvaaja, joka oletuksena käyttää reaaliaikaista aikanäkymää, mutta se voidaan vaihtaa näyttämään jopa viiden vuoden hintakehitystä. Myös muita näkymiä on käytettävissä, mutta perusnäkymä riittää useimmille pelkästään satunnaisesta ostamisesta ja myymisestä kiinnostuneille.
2. Osto- ja myyntikirja. Punaisella näytetään myyntitarjoukset, vihreällä ostotarjoukset, ja kummassakin näytetään yksikköhinta kohdevaluutassa, kuinka monta yksikköä kyseisellä hinnalla on ostossa tai myynnissä sekä kyseisen oston tai myynnin kokonaisarvo Bitcoineina.
3. Ruudun oikealta reunalta löytyy nykyisen valuuttaparin kaupankäyntihistoria värikoodattuna ostojen ja myyntien mukaan.
4. Osto- ja myyntivalikot sekä niiden asetukset. Näiden käyttöä käydään läpi tässä artikkelissa tarkemmin myöhemmin. Kuvassa valikot ovat vielä kaksivaiheisen vahvistuksen suojaamia. Suojaus kestää kerrallaan 120 minuuttia tai kunnes palvelusta kirjaudutaan ulos.
5. Avoimet ostopyyntösi sekä ostohistoriasi kuluneen 24 tunnin ajalta.
8. Osto- ja myyntipyyntöjen määrä kuvaajana. Vihreällä näytetään aktiiviset ostopyynnöt ja punaisella aktiiviset myyntipyynnöt.

Kaupankäynti kryptovaluutoilla KuCoinissa

Kun ymmärrät ostokäyttöliittymän toiminnan paremmin, on ostaminen ja myyminen KuCoinin kautta helpompaa. Seuraavaksi sinun tuleekin valita kryptovaluuttapari jolla haluat kauppaa käydä, ja siirtyä sen jälkeen kaupankäyntinäkymään kuten yllä kuvattua. Valitessasi kryptovaluuttaa johon haluat sijoittaa, on hyvä tehdä mittavat taustatyöt ennen ostamista, sillä satojen ja taas satojen tarjolla olevien kryptovaluuttojen joukkoon mahtuu myös monta mätää omenaa, eikä jokaisesta voi olla voittajaksi. Suosittelemme, että tutustut artikkeliimme kryptovaluuttojen tutkimisesta ennen kaupankäyntiä.

Valittuasi haluamasi kryptovaluuttaparin, tulee sinun päättää haluatko ostaa suoraan markkinahinnalla klikkaamalla alleviivattua Best price -hintaa, vai asettaa oman ostohintasi (limit). Markkinahinnalla ostaminen täyttää ostopyyntöä sillä hinnalla kuin valitsemaasi kryptovaluuttaa on kaupan, joten tämä voi johtaa oletettua pienempään määrään mikäli myynnissä ei ole tarpeeksi valuuttaa ostopyyntöäsi kattamaan hinnalla jolla pyynnön täyttäminen aloitettiin. Toisaalta limit-oston jättäminen voi johtaa siihen, että valitsemasi kryptovaluutan hinta lähteekin nousemaan, eikä ostopyyntösi täyty ollenkaan. Se, kumpi näistä tavoista sopii itsellesi, on täysin sinun itsesi päätettävissä.

Yleisin tapa ostaa on käyttää markkinahintaa, jolla saa ostopyyntönsä täytettyä käytännössä välittömästi, eikä pieni mahdollinen “tappio” määrissä jää kryptovaluutan tulevaan arvonnousuun uskovan hampaankoloon. KuCoin tarjoaa kätevän mahdollisuuden ostaa valuuttaparia myös tietyllä prosenttiosuudella kokonaiskassastasi, jolloin esimerkiksi useamman eri valuuttaparin kanssa kaupankäynti samalla suhteella Bitcoineissa laskettuna on helppoa. Muista kuitenkin, että prosenttiosuus muuttuu jokaisen kaupankäynnin tehtyäsi, jolloin esimerkiksi halutessasi suorittaa kaksi eri valuuttapariostoa 50 % osuuksilla, tulee sinun suorittaa ensimmäinen osto 50 % asetuksella ja seuraava 100 % asetuksella käyttääksesi kokonaissumman.

Kaupankäynti kryptovaluutoilla KuCoinissa

Sekä myyminen että ostaminen onnistuvat samasta näkymästä samalla tavalla, joten vahinkojen varalta onkin hyvä muistaa tarkistaa, onko ostamassa vai myymässä.

Kryptovaluutan nostaminen KuCoinista

Kun osto- tai myyntipyyntösi on suoritettu kokonaisuudessaan, kannattaa kyseinen kryptovaluutta nostaa KuCoinista pois mikäli ei sillä aio aktiivista kauppaa käydä. Vaikka KuCoin onkin suuri ja luotettava kryptovaluuttapörssi, on kuitenkin hyvä muistaa että kryptovaluutta jota ei voi täysin itse hallita, ei oikeasti ole omaa omaisuuttasi. Suosittelemmekin siis että tutustut eri lompakkovaihtoehtoihin ja valitset itsellesi sopivimman, ja sitten nostat kryptovaluuttasi KuCoinista lompakkoosi.

KuCoinista nostaminen on käytännössä tallettaminen toiseen suuntaan, joten kirjauduttuasi KuCoin-tilillesi valitse ruudun vasemmalta puolelta Withdrawal, ja valitse sitten kryptovaluutta jota haluat nostaa. Täytä lomakkeeseen oman kryptovaluuttalompakkosi osoite, valitse nostettava summa (voit myös käyttää All-painiketta nostaaksesi kaiken kyseisen kryptovaluutan KuCoinista) ja syötä vastaukset asettamaasi turvakysymykseen sekä kaksivaiheinen vahvistuskoodi. Huomioi, että KuCoin perii jokaisesta nostosta kyseisessä kryptovaluutassa maksettavan nostokulun, joka vaihtelee valuutasta toiseen. Esimerkkikuvassa VET-kryptovaluuttaa nostettaessa nostokulu on 100 VET, eli esimerkiksi 10 000 VET nostaessaan omaan kryptovaluuttalompakkoon saapuukin vain 9 900 VET.

Täytettyäsi tiedot tarkasta ne vielä kertaalleen, sillä siirtoja ei voida peruuttaa kun ne on vahvistettu. Saat vielä yhden lisävahvistuslinkin sähköpostiisi, jota klikattuasi nostopyyntösi käsitellään muutamissa minuuteissa.

Kryptovaluutan nostaminen KuCoinista

KuCoin on kasvattanut nopeasti suosiotaan etenkin NEO:n NEP-5 -tokeneilla kauppaa käyvien keskuudessa, sekä Tetherin kaltaisten stablecoin-kolikkojen käyttäjien myötä, mutta se tarjoaa silti varsin kattavan määrän Bitcoin- ja Ethereum-valuuttaparejakin. Suurilla summilla kauppaa käyville KuCoin tarjoaa myös loistavia mahdollisuuksia säästää kaupankäyntikuluissa sekä osallistua erilaisiin kaupankäyntikilpailuihin, mutta pienemmillä summilla toimijoillekin on tarjolla huima määrä hyötyjä verrattuna suurempiin pörsseihin, joissa pienempiä ostoja ei välttämättä pysty aina edes suorittamaan.

Bitcoin-sijoittajan tietopankki

Bitcoinin ostaminen

Kaupankäynti kryptovaluutalla

Kryptovaluutan turvallinen säilyttäminen