Kaupankäynti kryptovaluutalla Binancessa

Binance on tällä hetkellä maailman suurin, suosituin ja kattavin kryptovaluuttapörssi, ja sen ainoa negatiivinen piirre tällä hetkellä lieneekin fiat-valuuttaparien (esimeriksi dollari, euro) puute, mutta tähän on todennäköisesti tulossa muutos kunhan Binance saa toimintansa Euroopassa ja Yhdysvalloissa kunnolla käyntiin. Tässä artikkelissa keskitytäänkin siis kryptokaupankäyntiin Bitcoinilla, joten jos et vielä omista Bitcoinia tai muuta vastaavaa suurta kryptovaluuttaa, tutustu ensin artikkeleihin jotka auttavat sinua ostamaan Bitcoinia euroilla.

Binance

 

Binance on siis täysverinen kryptopörssi, ja etenkin vasta-alkajille se voi tuntua pelottavankin monimutkaiselta, mutta vaikka alusta tarjoaakin laajat työkalut ammattitreidaajille, onnistuu sen käyttäminen maallikoltakin vaivattomasti kunhan vain viitsii käyttää muutaman minuutin perusjuttujen ymmärtämiseen.

Bitcoinin tallettaminen Binanceen

Aivan ensimmäinen askel kaupankäyntiin Binancessa on halutun kryptovaluutan tallettaminen. Käytännössä tämä ei eroa tavallisesta kryptovaluuttasiirrosta millään tavalla, joten kirjauduttuasi Binance-tilillesi valitse ruudun yläreunasta Funds – Deposits ja aukeavalta sivulta haluamasi kryptovaluutta. Saat talletusosoitteen johon voit kyseistä kryptovaluuttaa lähettää haluamasi määrän, ja valitusta valuutasta riippuen voi niillä alkaa käymään kauppaa muutaman lohkoketjuvahvistuksen jälkeen. Esimerkiksi Bitcoin-siirrot vaativat kaksi vahvistusta kirjoitushetkellä.

Bitcoinin tallettaminen Binanceen

 

Voit käyttää samaa tapaa tallettaaksesi myös muita kryptovaluuttoja, kunhan vain muistat valita oikean kryptovaluutan pudotusvalikosta saadaksesi oikean talletusosoitteen. Binancen asiakaspalvelu pystyy auttamaan virheellisten siirtojen kanssa, mutta sen lisäksi että mitään takuita siitä että saisit rahasi takaisin ei ole, tässä myös kestää todennäköisesti useita päiviä, joten on helpompi vain varmistaa että toimii itse oikein.

Kaupankäyntinäkymän ymmärtäminen

Kun talletus on vahvistettu ja kryptovaluuttasi näkyy Binance-tililläsi sekä olet saanut siitä sähköpostilla vahvistuksen, voit klikata Exchange – Basic päästäksesi treidausnäkymään. Advanced-näkymä on myös käytettävissä, mutta sitä ei suositella vasta-alkajille, sillä jopa Basic-näkymä voi vaikuttaa alkuun täysin sekavalta. Käydäänpä siis läpi näkymän osat vasemmalta oikealle.

Kaupankäyntinäkymän ymmärtäminen

1. Osto- ja myyntikirja. Vaaleanpunaisella näytetään myyntitarjoukset, vihreällä ostotarjoukset, ja kummassakin näytetään yksikköhinta (yleensä Bitcoineissa), kuinka monta yksikköä kyseisellä hinnalla on ostossa tai myynnissä sekä kyseisen oston tai myynnin kokonaisarvo.

2. Hintakehityskuvaaja, joka oletuksena käyttää yhden tunnin (1H) aikanäkymää, mutta se voidaan vaihtaa näyttämään niin minuutin kuin kuukaudenkin hintakehitystä. Myös muita näkymiä on käytettävissä, mutta perusnäkymä riittää useimmille pelkästään satunnaisesta ostamisesta ja myymisestä kiinnostuneille.

3. Kuvaajan alta löytyvät osto- ja myyntivalikot sekä niiden asetukset. Näiden käyttöä käydään läpi tässä artikkelissa tarkemmin myöhemmin.

4. Ruudun oikealta puolelta löytyvät kryptovaluuttaparit sekä nykyisen valuuttaparin kaupankäyntihistoria värikoodattuna ostojen ja myyntien mukaan.

5. Alta löytyvät lisäksi omat avoimet osto- ja myyntipyyntösi sekä kuluneiden 24 tunnin aikana tekemäsi kaupat.

Kuten huomaat, se mikä alkuun näytti täysin sekavalta, ehkä jopa hieman pelottavalta, onkin loppujen lopuksi hyvin yksinkertainen, suoraan asiaan sukeltava ja selkeä järjestelmä joka tarjoaa paljon tärkeää informaatiota ja toimintoja kompaktissa paketissa.

Kaupankäynti kryptovaluutoilla Binancessa

Nyt kun näkymä on selkeämpi, on hyvä tehdä ensimmäiset kaupat. Oletuksena Binance on valinnut BTC/USDT (Tether) parin, mutta voit vaihtaa parin täysin haluamaksesi, ja mikäli et käytä Bitcoinia, voit valita pohjapariksi Ethereumin, Binancen oman BNB-kolikon tai Tetherin. Valitessasi kryptovaluuttaa johon haluat sijoittaa, on hyvä tehdä mittavat taustatyöt ennen ostamista, sillä satojen ja taas satojen tarjolla olevien kryptovaluuttojen joukkoon mahtuu myös monta mätää omenaa, eikä jokaisesta voi olla voittajaksi. Suosittelemme, että tutustut artikkeliimme kryptovaluuttojen tutkimisesta ennen kaupankäyntiä.

Valittuasi haluamasi kryptovaluuttaparin, tulee sinun päättää haluatko ostaa suoraan markkinahinnalla, vai asettaa oman ostohintasi (limit). Markkinahinnalla ostaminen täyttää ostopyyntöä sillä hinnalla kuin valitsemaasi kryptovaluuttaa on kaupan, joten tämä voi johtaa oletettua pienempään määrään mikäli myynnissä ei ole tarpeeksi valuuttaa ostopyyntöäsi kattamaan hinnalla jolla pyynnön täyttäminen aloitettiin. Toisaalta limit-oston jättäminen voi johtaa siihen, että valitsemasi kryptovaluutan hinta lähteekin nousemaan, eikä ostopyyntösi täyty ollenkaan. Binance tarjoaa lisäksi stop-limit -ominaisuuden, jonka avulla voit jättää osto- tai myyntipyyntöjä jotka toteutetaan vasta kun asettamasi hintataso saavutetaan. Se, mikä näistä tavoista sopii itsellesi, on täysin sinun itsesi päätettävissä.

Yleisin tapa ostaa on käyttää markkinahintaa, jolla saa ostopyyntönsä täytettyä käytännössä välittömästi, eikä pieni mahdollinen “tappio” määrissä jää kryptovaluutan tulevaan arvonnousuun uskovan hampaankoloon. Binance tarjoaa kätevän mahdollisuuden ostaa valuuttaparia joko 25 %, 50 %, 75 % tai 100 % suuruudella, jolloin esimerkiksi useamman eri valuuttaparin kanssa kaupankäynti samalla suhteella Bitcoineissa laskettuna on helppoa. Muista kuitenkin, että prosenttiosuus muuttuu jokaisen kaupankäynnin tehtyäsi, jolloin esimerkiksi halutessasi suorittaa kaksi eri valuuttapariostoa 50 % osuuksilla, tulee sinun suorittaa ensimmäinen osto 50 % asetuksella ja seuraava 100 % asetuksella käyttääksesi kokonaissumman.

Kaupankäynti kryptovaluutoilla Binancessa

Sekä myyminen että ostaminen onnistuvat samasta näkymästä samalla tavalla, joten vahinkojen varalta onkin hyvä muistaa tarkistaa, onko ostamassa vai myymässä.

Kryptovaluutan nostaminen Binancesta

Kun osto- tai myyntipyyntösi on suoritettu kokonaisuudessaan, kannattaa kyseinen kryptovaluutta nostaa Binancesta pois mikäli ei sillä aio aktiivista kauppaa käydä. Vaikka Binance onkin suurin ja luotettavin kryptovaluuttapörssi, on kuitenkin hyvä muistaa että kryptovaluutta jota ei voi täysin itse hallita, ei oikeasti ole omaa omaisuuttasi. Suosittelemmekin siis että tutustut eri lompakkovaihtoehtoihin ja valitset itsellesi sopivimman, ja sitten nostat kryptovaluuttasi Binancesta lompakkoosi.

Kryptovaluutan nostaminen on käytännössä talletusprosessi toiseen suuntaan, eli kirjauduttuasi Binance-tilillesi valitse ruudun yläreunasta Funds – Withdrawals ja aukeavalta sivulta haluamasi kryptovaluutta. Syötä kyseisen kryptovaluutan lompakkosi osoite ja valitse nostettava summa (huomioi minimi- ja maksimisummat, jotka vaihtelevat kryptovaluutasta sekä tilisi vahvistustasosta riippuen). Muista, että Binance perii nostokuluja vaihtelevasti eri kryptovaluutoilta, joten erittäin pieniä summia ei välttämättä kuitenkaan kannata nostaa mikäli niiden nostokulut nousevat liian suuriksi.

Kryptovaluutan nostaminen Binancesta

Täytettyäsi vaaditut tiedot ja vahvistettua nostopyynnön, tulee sinun vielä kertaalleen vahvistaa se sähköpostiisi lähetetyn linkin kautta, jonka jälkeen kryptovaluuttasi siirretään ilmoittamaasi lompakkoon muutaman minuutin kuluessa.

Binance on tällä hetkellä maailman monipuolisin kryptovaluuttapörssi, joka kuuluu ehdottomasti jokaisen kryptovaluutoista kiinnostuneen työkalupakkiin. Vaikka Binanceen ei toistaiseksi voikaan tallettaa tai sieltä nostaa fiat-valuuttoja, on se turvallisin tapa käydä kauppaa kryptovaluutoilla jopa täysin anonyymisti, mikäli omat päivittäisnostot pysyvät alle kahden Bitcoinin suuruisina.

Bitcoin-sijoittajan tietopankki

Bitcoinin ostaminen

Kaupankäynti kryptovaluutalla

Kryptovaluutan turvallinen säilyttäminen