Bitcoinin ostaminen tilisiirrolla

Suurin osa kryptovaluuttoja ostavista ostaa kryptovaluuttansa tilisiirtoja käyttämällä. Tilisiirto on perinteinen, turvallinen ja suhteellisen nopea tapa siirtää rahaa ja suorittaa maksuja, joten ei olekaan mikään ihme että se on pitänyt suosionsa myös kryptovaluuttapiireissä. Valitettavasti toistaiseksi kuitenkin monikaan kryptovaluuttapörssi ei vielä mahdollista fiat-valuuttojen (esimerkiksi euro ja dollari) tallettamista, joten täyden hyödyn kryptovaluutoista ottaakseen joutuu tekemään ostoksensa muutaman mutkan kautta, mutta mikäli kaipaa vain suurimpia kryptovaluuttoja, esimerkiksi Bitcoinia ja Ethereumia, onnistuu ostaminen tilisiirroin vaivattomasti.

Tärkeintä tilisiirrolla ostaessa on muistaa, että tilin sekä rekisteröidyn käyttäjätunnuksen nimien tulee vastata toisiaan. Tämä ei useimmille luonnollisestikaan ole ongelma, mutta esimerkiksi kryptovaluuttaa lahjaksi ostaessaan on hyvä miettiä lahjan antamista vasta kun on saanut kryptovaluutan omaan käyttöönsä. Suomalaisille on tarjolla muutamia palveluita, joiden kautta Bitcoinin ostaminen tilisiirrolla on mahdollista, ja tässä artikkelissa käymme läpi niistä muutamia. Huomaathan, että kryptovaluutoissa tapahtuu nopeitakin muutoksia, joten tarkasta mahdolliset palvelumaksut sekä valitsemasi kryptovaluutan hinta sivustoilta ennen ostopäätöksen tekemistä.

LiteBit

Ehdottomasti helpoin ja suoraviivaisin tapa ostaa kryptovaluuttaa tilisiirrolla on alankomaalainen LiteBit. Olemme kirjoittaneet kaupankynnistä LiteBitin kautta tarkemminkin, mutta mikäli haluat pelkästään ostaa kryptovaluuttaa itsellesi voit seurata oheista ohjetta:
Kaikessa yksinkertaisuudessaan ostaessasi sinun tarvitsee vain määrittää paljonko haluat ostaa (arvotettuna joko kyseisellä kryptovaluutalla tai euroina), ilmoittaa lompakkosi osoite, valita maksutapasi ja hyväksyä maksu. Seuraavassa esimerkissä ostamme 150 € arvosta Bitcoinia, ja maksamme ostoksen LiteBit-krediiteillä.

1. Syötä euromääräinen ostoksesi (150 €), ja järjestelmä päivittää BTC-arvon vastaamaan sitä.
2. Syötä lompakkosi osoite Receive Address kohtaan. Halutessasi voit myös käyttää LiteBitin tarjoamaa ilmaista lompakkoa, mutta suosittelemme oman lompakon hankkimista. Mikäli et vielä omista minkäänlaista kryptovaluuttalompakkoa, tutustu vaihtoehtoihin tässä artikkelissa.
3. Valitse maksutavaksi (Payment Method) LiteBit Credits. Mikäli et ole vielä ostanut krediittejä, voit lukea niistä lisää artikkelistamme, tai mikäli haluat jättää ostopyynnön mutta maksaa sen suoraan tilisiirrolla, valitse SEPA Bankwire.

Mikäli tililläsi on käytettävissä olevia krediittejä jotka riittävät maksuun, siirretään kryptovaluutta ilmoittamaasi lompakkoon muutaman minuutin kuluessa Next-painiketta napsautettuasi ja maksun vahvistettuasi. Mikäli valitsit maksutavaksi tilisiirron, näet seuraavalla sivulla LiteBitin tilinumeron, maksettavan kokonaissumman sekä tilisiirron tekstikenttään liitettävän viitetekstin. Suoritettuasi maksun ja LiteBitin vastaanotettua sen, lähetetään ostamasi kryptovaluutta ilmoittamaasi lompakkoon muutaman minuutin kuluessa. Voit lukea enemmän LiteBitin käytöstä LiteBit-oppaastamme.

Bitcoinin ostaminen LiteBitin kautta

Coinmotion

Eräs etenkin suomalaisten keskuudessa suosittu tapa ostaa Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja on suomalaisen Prasos Oy:n perustama Coinmotion-palvelu. Coinmotion ei kuitenkaan ole – tai edes yritä olla – millään tapaa anonyymi palvelu, joten käyttäjätilin vahvistaminen joko pankkitunnuksin tai skannatulla henkilöllisyystodistuksella on pakollinen ennen ostamista, mutta tämän jälkeen ostaminen onnistuu tilisiirroin, tai S-Pankkia käyttäville maksupainikkeella. Coinmotion ei myöskään hoida verotusasioita, joten kryptovaluuttojen verotuksen joutuu käsittelemään itse.

Kraken

Yhdysvaltalainen Kraken on myös jossain määrissä suosittu tapa tehdä tilisiirtotalletuksia ja ostaa Bitcoineja, mutta Coinmotionin kaltaisesti Kraken suorittaa myös tarkkaa valvontaa ja vahvistuksia, eikä se tästä syystä välttämättä ole kaikille soveltuvin vaihtoehto. Krakenilla on myös hieman kyseenalainen maine palvelun toiminnallisuuden suhteen, mutta tilisiirtomahdollisuuksien rajallisuuden on siitä hyvä myös vähintään mainita.

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan?

Suuri kysymys monien huulilla jo pitkään on ollut se, milloin suuret kryptovaluuttapörssit kuten Binance, Bitfinex ja Bittrex tuovat omat fiat-valuuttaparinsa saataville, sillä tämä on ehdottomasti yksi keskeisimmistä kehitysaskeleista kryptovaluuttojen kansansuosion saavuttamisessa. Maksukanavia on jo hieman valotettu, mutta toistaiseksi suurimmat kryptovaluuttapörssit käyttävät vain Tetherin kaltaisia ratkaisuita, mutta odotettavissa on että vuoden 2019 aikana ensimmäiset fiat-paritkin tulisivat käyttöön. Näitä ei siis kannata jättäytyä vielä odottamaan, mutta on kuitenkin hyvä pitää korvat kuulolla, koska kun fiat-valuuttaa pääsee viimein käyttämään täysverisessä kryptovaluuttapörssissä, tekee se välittäjistä täysin turhia välikäsiä.

Bitcoin-sijoittajan tietopankki

Bitcoinin ostaminen

Kaupankäynti kryptovaluutalla

Kryptovaluutan turvallinen säilyttäminen