Bitcoinin ostaminen pankki- tai luottokortilla

Bitcoinin tai muun kryptovaluutan ostaminen pankki- tai luottokortilla on mahdollista, vaikkakin tällaista palvelua tarjotaan sen väärinkäytösmahdollisuuden tähden vähäisesti, ja se on yleensä huomattavasti muita tapoja kalliimpi – juuri edellä mainituista väärinkäytöksistä johtuen. Mikäli kuitenkin haluat löytää mahdollisimman helpon ja suoraviivaisen tavan ostaa kryptovaluuttaa luottokortilla, jatka artikkelin lukemista löytääksesi vastauksen.

Coinbase

Coinbase on eräs suurimmista kryptovaluuttaa myyvistä yrityksistä, ja se on perustettu Yhdysvalloissa vuonna 2012. Yrityksen palvelut ovat kuitenkin käytettävissä likimain maailmanlaajuisesti, ja etenkin luottokorttiostaminen on Coinbasen yksi suurimmista myyntivalteista, vaikka liki 4 % maksutapakulut eivät useimmille sijoittajille kuulostakaan erityisen houkuttelevilta.

Vaikka Coinbaseen voikin tallettaa rahaa myös tilisiirrolla, onnistuu pankki- tai luottokortilla kryptovaluutan ostaminen välittömästi. Seuraavassa esimerkissä ostamme 150 € arvosta Bitcoinia Coinbasesta MasterCardilla.

1. Rekisteröidy Coinbaseen ja suorita alustan vaatimat KYC-vahvistukset. Nämä vahvistukset ovat Yhdysvaltain talousviranomaisen asettamia, ja niiden tarkoituksena on turvata niin myyjää kuin ostajaakin.
2. Syötä pankki- tai luottokorttisi tiedot sivustolle.
3. Klikkaa ruudun yläreunassa olevaa Buy/Sell -painiketta.
4. Oletuksena Coinbase valitsee Bitcoinin oston sekä ensimmäisen lisäämäsi kortin. Voit vaihtaa ostettavan kryptovaluutan Bitcoiniksi, Bitcoin Cashiksi, Ethereumiksi, Ethereum Classiciksi, Litecoiniksi, 0x:ksi tai Basic Attention Tokeniksi, ja valita tai lisätä haluamasi maksukortin.
5. Valitse summa jolla haluat kryptovaluuttaa ostaa. Huomaa, että palvelun uusille käyttäjille on asetettu 750 € viikkoraja, joka nousee sitä mukaan kun teet palvelussa ostoksia. Huomaa myös, että haluamastasi summasta veloitetaan Coinbasen kulut, joten jos esimerkiksi haluat saada 150 € edestä Bitcoinia, tulee sinun suorittaa 156 € ostos.
6. Vahvista osto, ja kryptovaluutta siirretään välittömästi Coinbase-lompakkoosi.

Bitcoinin ostaminen Coinbasesta

Voit halutessasi nostaa kryptovaluuttasi Coinbasesta omaan henkilökohtaiseen lompakkoosi, tai antaa sen pysyä Coinbasen tarjoamassa lompakossa. Muista kuitenkin, että todellisuudessa kryptovaluutta jota et itse pysty täysin hallinnoimaan ei ole omaasi, joten vaikka ei olekaan mitään syytä pelätä Coinbasen sulkeutumista, on hyvä harkita varojensa siirtoa täysin turvalliseen ratkaisuun. Voit lukea lisää kryptolompakoista tästä.

Bitcoinin ostaminen luottokortilla ei siis ole erityisen edullinen ratkaisu, mutta se on ehdottomasti nopein ja yksinkertaisin tapa päästä mukaan kryptovaluuttakaupankäyntiin. Kannattaa kuitenkin tutustua tarkoin oston kulurakenteeseen selvittääkseen onko tämä kuitenkaan hyvä tapa suorittaa ostoksia, sillä kryptovaluutan hinnan tulee nousta merkittävästi ennen kuin kulut on saatu katettua. Suosittelemmekin siis mieluummin kryptovaluutan ostamista tilisiirrolla, mutta luottokorttisotoksetkin ovat täysin hyväksyttäviä.

Bitcoin-sijoittajan tietopankki

Bitcoinin ostaminen

Kaupankäynti kryptovaluutalla

Kryptovaluutan turvallinen säilyttäminen