WSJ: Kryptovaluutat pääosin vain kehittäjien käytettävissä

WSJ: Kryptovaluutat pääosin vain kehittäjien käytettävissä

Bitcoinille ja sen perustana toimivalle lohkoketjulle ei ole löytynyt montaakaan hyödyllistä käyttökohdettakirjoittaa Wall Street Journal.

WSJ:n mukaan vuonna 2017 kryptovaluuttojen kehitystyö muuttui “rikkauksien metsästämiseksi“, ja artikkelin mukaan “vuonna 2018 suurin kysymys oli, pystyykö Bitcoin ylläpitämään edellisen vuoden aikana keräämänsä hypen“. Loppuvuonna vastauksesi päätyi “ei“.

Säädöksiä noudattavien rahakkeiden myynnin mahdollistava Coinlistin perustajan Andy Brombergin mukaan seuraava askel kryptovaluutoilla on teknologian valjastaminen sellaisiin tuotteisiin joita ihmiset voivat oikeasti käyttää. WSJ:n artikkeli kuitenkin toteaa, että toistaiseksi Bitcoin ja sadat muut vuosien varrella perustetut virtuaalivaluutat ovat pääosin vain niiden kehittäjien käytettävissä.

Lehden mukaan esimerkiksi Ethereum-verkolle kehitettävien sovellusten kehitystyö on huomattavasti lohkoketjua käyttämättömiä ratkaisuita hankalampaa, eikä esimerkiksi iOS- ja Android-alustoille ole kehitystyökaluja ollenkaan. “Vastaavien sovellusten kehittäminen Ethereumilla vaatii työkalujen luomista ennen kuin sovelluksen ja alustan pystyy liittämään toisiinsa” lehti toteaa.

WSJ kuitenkin myöntää, että institutionaaliset sijoittajat voivat kiinnostua markkinoista New Yorkin pörssin Intercontinental Exchangen (ICE) Bakkt-alustan julkaisun myötä. Bakktin Bitcoin-futuurien julkaisuaikataulun tulisi selvitä 2019 alkupuolella.

Bitcoin-sijoittajan tietopankki

Bitcoinin ostaminen

Kaupankäynti kryptovaluutalla

Kryptovaluutan turvallinen säilyttäminen

Posted in Lohkoketju and tagged , .