Visa ostaa Ripplen maksunvälittäjäkumppanin Earthportin

Visa ostaa Ripplen maksunvälittäjäkumppanin Earthportin

Yhdysvaltalainen maksupalvelujätti Visa ostaa Ripplen yhteistyökumppanin Earthport Plc:n, joka tarjoaa rajoja ylittäviä rahasiirtoja, kertoo Reuters UK.

Vuonna 1997 perustettu lontoolainen Earthport on talouspalveluita tarjoava yritys, joka mahdollistaa rajoja ylittäviä siirtoja pankkien ja rahoituslaitosten välillä. Yritys toimii yhteystyössä Ripplen kanssa hyödyntääkseen Ripplen protokollaa olemassa olevien maksuverkostojen yhteydessä kansainvälisten siirtojen tehokkuuden parantamiseksi.

Reutersin mukaan kauppa maksaa 198 miljoonaa puntaa (220 miljoonaa euroa), tai 0,33 euroa Earthportin osakkeelta, joka on yli neljä kertaa osakkeen tämänhetkisen kaupankäyntihinnan arvo.

Earthportin osakkeet on listattu Lontoon pörssin toisiokaupassa, ja raporttien mukaan ne laskivat vuoden 2018 aikana yli 28 %. Tämän kerrotaan aiheuttaneen “fundamentaalisten” muutosten tekemisen suunnittelua yrityksessä.

Vuonna 2016 Earthport julkaisu ohjelmointirajapinnan, jonka tarkoituksena on yhdistää pankit sekä Ripplen hajautettu protokolla rajoja ylittävien maksujen mahdollistamiseksi, kertoo talous- ja yritysuutislähde Finextra. Järjestelmän tärkeimpänä tavoitteena oli helpottaa pankkien budjetointi-, teknologia- ja säännöstöjen noudatushaasteita.

Lokakuussa Cointelegraph kertoi Visan valmistelevan lohkoketjupohjaista henkilöllisyysjärjestelmää Visa B2B Connectia, jonka on tarkoitus käynnistyä vuoden 2019 ensimmäisen neljänneksen aikana. Raporttien mukaan järjestelmä toimii tokenisaatiolla, jolla yrityksen yksityistiedot, kuten esimerkiksi pankkitiedot ja tilinumerot, saavat yksilöllisen, kryptografisen tunnuksen, jonka avulla siirtoja voidaan alustan kautta tehdä.

Bitcoin-sijoittajan tietopankki

Bitcoinin ostaminen

Kaupankäynti kryptovaluutalla

Kryptovaluutan turvallinen säilyttäminen

Posted in Lohkoketju and tagged , , .