ShapeShift irtisanoo 37 työntekijää

ShapeShift irtisanoo 37 työntekijää

Kryptopörssi ShapeShift on ilmoittanut irtisanoneensa 37 työntekijää vaikean markkinatilanteen kaltaisiin vaikeuksiin vedoten.

Tiistaina julkaisemassaan blogikirjoituksessa yrityksen pääjohtaja Erik Voorhees kertoo joutuneensa irtisanomaan 37 työntekijää, eli kolmanneksen yrityksen henkilöstöstä. Hän kuvailee tapahtumaa “syväksi ja kivuliaaksi, johon myös monet muut kryptoyhtiöt ovat joutuneet karhumarkkinoiden aikaan turvautumaan“.

Kuten Voorhees toteaa, ei ShapeShift ole ainut kryptostart-up joka on joutunut leikkaamaan henkilöstöään kuluneiden viikkojen aikana. Ethereum-tuotantostudio ConsenSys irtisanoi joulukuussa 13 henkilöä, ja chat-startup Status sekä Bitcoin-louhintajätti Bitmain ovat myös vahvistaneet henkilöstöleikkauksia.

Yhdessä lähiaikojen läpinäkyvimmistä julkaisuista kertoo Voorhees tarkoin useista ongelmista, jotka ovat ShapeShiftin tähän tilanteeseen ajaneet. Koko alaa koskevien lakiteknillisten syiden lisäksi Voorhees myös myöntää yrityksen kasvaneen liian nopeasti sekä levittäytyneen liian monen tuotteen kautta (esimerkiksi yrityksen CoinMarketCap-kilpailija CoinCap sekä KeepKey-osto).

Myös KYC-tarkastukset sekä niiden pakollisuus on aiheuttanut suuren käyttäjäkadon, eikä karhumarkkinoista johtuva siirtomäärien väheneminenkään ole auttanut yrityksen kassavirtojen kasvattamisessa, kertoo Voorhees.

Voorheesin mukaan yritys oli toki varautunut heikompaankin markkinatilanteeseen, mutta edellisvuosi yllätti heidät täydellisesti. “2018 oli vaikea vuosi, mutta vaikka tämä vuosi alkoikin vaikealla uudelleenjärjestelyllä, uskomme ja toivomme että 2019 tulee olemaan parempi” hän toteaa.

Bitcoin-sijoittajan tietopankki

Bitcoinin ostaminen

Kaupankäynti kryptovaluutalla

Kryptovaluutan turvallinen säilyttäminen

Posted in Lohkoketju and tagged , .