Ranskalaiset tupakkakaupat alkavat myymään Bitcoinia sääntelyyn liittyvästä epävarmuudesta huolimatta

Ranskalaiset tupakkakaupat alkavat myymään Bitcoinia sääntelyyn liittyvästä epävarmuudesta huolimatta

Useat pariisilaiset tupakkakaupat ovat alkaneet myymään Bitcoinia sääntelyyn liittyvästä epävarmuudesta huolimatta, kertoo Reuters.

Reutersin mukaan maailman suurinta kryptovaluuttaa voi nyt ostaa kuudesta tupakkakaupasta Pariisissa, mutta ranskalaisen Capital lehden mukaan kauppoja on itse asiassa 24 kappaletta. Myyntikokeilun järjestää paikallinen kryptovaluuttalompakkoyhtiö Keplerk.

Capitalin mukaan Bitcoinia voi ostaa 50, 100 ja 250 euron määrissä, ja oston yhteydessä kaupasta saa alfanumeerisen koodin sekä QR-koodin joilla Bitcoininsa voi Keplerkin sivustolta käydä lunastamassa. Lehti kertoo Keplerkin veloittavan jokaisesta kaupasta 7 % komission, josta 1,25 % menee myynnin suorittaneelle tupakkakaupalle. Keplerkin perustaja Adil Zakhar kertoo, että yrityksen tavoitteena on laajentaa toimintaa 6 500 tupakkakauppaan helmikuuhun mennessä.

Uutissivusto Cointelegraph kertoi marraskuussa 2018 Ranskan tupakkaliiton saaneen paikallisen keskuspankin alaisuudessa toimivalta säännöstelyelimeltä luvan käydä kauppaa Bitcoinilla toimipisteissään. Samana päivänä Ranskan keskuspankki kuitenkin kertoi ettei kryptovaluutoihin liittyviä sopimuksia ole hyväksytty. Reutersin mukaan maassa ei kuitenkaan ole mitään kieltoa kryptovaluutoiden myynnille varsin sekavasta tilanteesta huolimatta.

Bitcoin-sijoittajan tietopankki

Bitcoinin ostaminen

Kaupankäynti kryptovaluutalla

Kryptovaluutan turvallinen säilyttäminen

Posted in Lohkoketju and tagged , .