Bahrainin yliopisto alkaa jakaa tutkintotodistuksia lohkoketjun kautta

Bahrainin yliopisto alkaa jakaa tutkintotodistuksia lohkoketjun kautta

Bahrainin yliopisto alkaa jakaa tutkintotodistuksia lohkoketjun kautta, kertoo paikallinen englanninkielinen uutissivusto Trade Arabia. Trade Arabian mukaan yliopiston lohkoketjualoite on osa koko maan kattavaa digitalisaatiostrategiaa.

Artikkelin mukaan yliopisto tulee käyttämään toteutukseen avointa Blockcerts-standardia ja toimimaan yhteistyössä Learning Machine -startup-yrityksen kanssa, joka kehittää lohkoketjuun perustuvaa virallisten dokumenttien vahvistusjärjestelmää.

Bahrainin hallitus on jo viime syyskuussa painottanut lohkoketjuteknologian tärkeyttä maan taloustilanteen hallitsemiseksi, samalla kuitenkin muistuttaen kyberturvallisuuden tärkeydestä. “Lohkoketjun käyttö käyttäjän tietojen suojaamiseen on todellinen edistyksen merkki, etenkin kun sitä voidaan käyttää useiden eri alojen toimijoiden kanssa kyberturvallisuuden parantamiseksi” kertoo Bahrainin sähkö- ja vesiministeri Abdulhussain Mirza.

Myös yhdysvaltalainen Massachusetts Institute of Technology on myöntänyt lohkoketjupohjaisia tutkintotodistuksia viime lokakuussa järjestämässään pilottihankkeessa yli 100 vastavalmistuneelle oppilaalleen. Myös MIT käytti Bitcoinin lohkoketjulla toimivaa Blockcerts-alustaa todistusten jakamiseen varmistaakseen tietojen muuttumattomuuden ja väärinkäyttämättömyyden.

Bitcoin-sijoittajan tietopankki

Bitcoinin ostaminen

Kaupankäynti kryptovaluutalla

Kryptovaluutan turvallinen säilyttäminen

Posted in Lohkoketju and tagged , .