"Nour" ja uusi ystävä: Satoshi Nakamoton P2P-profiili heräsi eloon

“Nour” ja uusi ystävä: Satoshi Nakamoton P2P-profiili heräsi eloon

Bitcoinin luojaan Satoshi Nakamotoon liitetty P2P Foundation -tili on julkaissut 29. päivä yhden sanan mittaisen viestin pitkän hiljaisuuden jälkeen.

Julkaistussa päivityksessä lukee vain sana “nour” lainausmerkeissä, eikä sen tarkoituksesta ole varmuutta. Kryptoyhteisössä sanan alkuperää on arvailtu niin arabialaiseksi, heprealaiseksi kuin aramealaiseksikin, mahdollisten käännösten ollessa “valo” tai “tuli“.

Kryptisen nelikirjaimisen sanan lisäksi tilille lisättiin ystäväksi käyttäjä nimeltään Wagner Tamanaha, joka profiilitietojen perusteella asuu Brasilian São Paulossa. Käyttäjä on Twitterissä vahvistanut olevansa lisäyksestä tietoinen, kirjoittaen portugaliksi “Satoshi näyttää palanneen ja ottaneensa minut tutkittavaksi 🙂“. Tamanahan Facebook-sivut sekä julkiset kirjoitukset paljastavat käyttäjän olevan aktiivinen brasilialaisessa lohkoketju- ja kryptoskenessä.

Nakamoton yllättävä katoaminen vuoden 2010 loppupuolella on nostattanut henkilöä kohtaan suoranaisia legendoja, sillä kukaan ei tiedä onko kyse miehestä, naisesta vai jopa ryhmästä ihmisiä. Nimi Satoshi otettiin kuitenkin käyttöön kuvaamaan Bitcoinin pienintä, sadatta miljoonatta osaa. Vuosien varrella moni on väittänyt olevansa Satoshi Nakamoto, ja montaa on epäilty häneksi, mutta toistaiseksi mitään varsinaisia todisteita ei ole kukaan pystynyt esittämään suuntaan tai toiseen.

Bitcoin-sijoittajan tietopankki

Bitcoinin ostaminen

Kaupankäynti kryptovaluutalla

Kryptovaluutan turvallinen säilyttäminen

Posted in Lohkoketju and tagged , .