Työskentely kryptovaluutoiden parissa kiinnostaa edelleen laskusuhdanteesta huolimatta

Niin työnhakijoiden kuin työnantajienkin kiinnostus lohkoketjua sekä kryptovaluuttaan liittyviä töitä kohtaan on laskenut uusien tietojen mukaan kuluneen vuoden aikana. Maailman suurimpiin työnhakusivustoihin lukeutuva Indeed.com on toimittanut CoinDesk-sivustolle hakudataa, joka perustuu Bitcoiniin, lohkoketjuun sekä kryptovaluuttoihin liittyviin termeihin, ja datan mukaan lokakuun 2017 ja 2018 välinen muutos (kuvaajan sininen linja) on 3,06 prosenttiyksikköä.

Indeedin työpaikkadataa

Samaan aikaan työnantajien kiinnostus alaa kohtaan avointen työpaikkojen mukaan mitattuna on kasvanut 25,49 prosenttiyksikköä (kuvaajan punainen linja). Indeedin mukaan edellisvuoteen verrattuna data maalaakin “erittäin erilaisen” kuvan vuosien välillä.

Lokakuun 2016 ja 2017 välisenä aikana työnhakijoiden kiinnostus alaa kohtaan nousi 481,61 prosenttiyksikköä, työnantajien kiinnostuksen noustua samaan aikaan 325 %.

Indeedin varatoimitusjohtajan Raj Mukherjeen mukaan kuluneiden vuosien aikana on nähtävissä selkää kiinnostuksen kasvua kryptovaluuttaan liittyvissä työrooleissa työnhakijoiden osalta, ja datan mukaan kiinnostus on ollut suurimmillaan Bitcoinin arvon ollessa korkeimmillaan. Laskusuhdanteen alkamisen jälkeen kiinnostus on hiljalleen laantunut, mutta se pysyy kuitenkin edelleen suurena.

Työportaali Glassdoorin viime kuussa julkaiseman raportin mukaan verrattaessa tätä ja viime vuotta Yhdysvalloissa lohkoketjuun liittyen avointen työpaikkojen määrä on kasvanut 300 %, alan keskipalkan noustua samaan aikaan 61,8 % yhteensä 84 884 Yhdysvaltain dollariin vuodessa.

Bitcoin-sijoittajan tietopankki

Bitcoinin ostaminen

Kaupankäynti kryptovaluutalla

Kryptovaluutan turvallinen säilyttäminen

Posted in Lohkoketju and tagged , .