Raportti: krypto- ja öljymarkkinoiden laskusuhdanne merkki markkinoihin kohdistuvasta flash crash -romahduksesta

Raportti: krypto- ja öljymarkkinoiden laskusuhdanne merkki markkinoihin kohdistuvasta flash crash -romahduksesta

Bank of America Merrill Lynchin analyytikoiden mukaan kryptovaluuttojen ja öljymarkkinoiden indikaattorit povaavat “flash crash” -romahdusta kertoi Reuters perjantaina.

Strategistien mukaan useiden omaisuuslajien kuluneiden viikkojen aikana havaittu kasvanut volatiliteetti on merkki laskusuhdanteen muutoksesta. Viime keskiviikkona Bitcoin laski alle 5 400 dollarin kryptovaluutoiden yhteismarkkina-arvon laskiessa alle 174 miljardin, arvonlaskut merkiten tämän vuoden uusinta pohjaa edellisen tapahduttua huhtikuussa kuluvaa vuotta.

Myös raakaöljy saavutti kahdeksan kuukauden alhaisimman arvonsa, päivälaskun ollessa suurimmillaan yli kolmeen vuoteen. Laskusuhdanteen johdosta käteinen onkin tuottanut osakkeita ja joukkovelkakirjoja paremmin ensimmäistä kertaa vuoden 1992 jälkeen.

Analyytikoiden mukaan laskusuhdanteesta huolimatta osakkeisiin on sijoitettu 122 miljardia dollaria, rahamarkkinarahastoihin 35 miljardia ja joukkovelkakirjoihin 24 miljardia. Samaan aikaan yritysjoukkovelkakirjoista kuitenkin siirrettiin suuria summia rahaa, ja sijoitusvelkakirjoista poistu kahden miljardin ja korkean tuoton joukkovelkakirjoista 2,3 miljardin dollarin edestä varallisuutta.

Fundstratin analyytikon Rob Sluymerin mukaan Bitcoinin 14. päivä tapahtunut romahdus on puskenut kryptovaluutat “erittäin ylimyydyiksi”, aiheuttaen samalla niiden pitkäkatseisen kysynnän laskun. Sluymerin mukaan Bitcoin tulee kestämään monen kuukauden mittaisen kulun vain, mikäli tällä viikolla tapahtuneet laskut saadaan oikaistua.

Bitcoin-sijoittajan tietopankki

Bitcoinin ostaminen

Kaupankäynti kryptovaluutalla

Kryptovaluutan turvallinen säilyttäminen

Posted in Lohkoketju and tagged .