Miljoonaveloissa oleva Bitcoin-louhija Giga Watt on ajautunut konkurssiin

Miljoonaveloissa oleva Bitcoin-louhija Giga Watt on ajautunut konkurssiin

Yhdysvaltalainen Bitcoin-louhintayritys Giga Watt on ajautunut konkurssiin, ja sen velkataakka on CoinDeskin tutkimien oikeudenkäyntiasiakirjojen mukaan liki 7 miljoonaa yhdysvaltain dollaria. Yritys julistautui Chapter 11 -konkurssiin maanantaina Washingtonissa, ja sen suurimpiin velkojiin lukeutuu sähköyhtiö Neppel Electric, jolle yritys on velkaa liki puoli miljoonaa dollaria. Giga Wattilla on tuomioistuimen asiakirjojen mukaan vain alle 50 000 dollarin arvosta omaisuutta.

Yhtiö on maksukyvytön, eikä se kykene maksamaan velkojaan eräpäivään mennessä” kerrottiin marraskuun 18. päivä järjestetyssä Giga Wattin osakkeenomistajien erikoiskokouksessa. “Yrityksen uudelleenjärjestely konkurssilain Chapter 11 -säädöksen mukaan palvelisi sekä yritystä että sen velkojia parhaiten” todettiin tapahtumassa, jonka kutsui paikalle yrityksen pääjohtaja Andrey Kuzkenny, joka omistaa louhintayrityksestä yli 10 % osuuden.

Giga Wattin perustajana toimi Dave Carlson, jonka tavoitteena oli luoda pienemmistä yksittäisistä louhijoista koostuva ala joka voisi tarjota mukautettuja louhijoita ja edullista ja vakaata sähköntoimitusta kellon ympäri yrityksen Washingtonissa sijaitsevissa toimitiloissa.

Kuten monet muutkin kryptovaluuttaprojektit, järjesti Giga Watt ICO-myynnin toukokuussa 2017 tarjoten sijoittajille mahdollisuuden osallistua yrityksen palveluiden tarjoamiseen, ja tuolloin kryptovaluuttaa onnistuttiinkin keräämään liki 22 miljoonan yhdysvaltain dollarin verran.

Tämän vuoden tammikuussa Giga Watt kuitenkin haastettiin oikeuteen yrityksen väitetysti tarjotessa rekisteröimätöntä arvopaperikauppaa, ja kantajat vaativatkin alkuperäisen sijoituksensa palautusta sillä yritys ei ollut pystynyt täyttämään määräaikalupauksiaan tai myöhemmin lupauksiaan sijoitusten palautuksesta.

Bitcoin-sijoittajan tietopankki

Bitcoinin ostaminen

Kaupankäynti kryptovaluutalla

Kryptovaluutan turvallinen säilyttäminen

Posted in Lohkoketju and tagged .