Kiinalaiset kryptovaluuttalouhijat myyvät louhintalaitteistoa "kilohinnoin" markkinoiden jatkaessa laskuaan

Kiinalaiset kryptovaluuttalouhijat myyvät louhintalaitteistoa “kilohinnoin” markkinoiden jatkaessa laskuaan

Kiinassa toimivien kryptovaluuttalouhijoiden raportoidaan myyvän louhintalaitteistojaan pois yksikköhinnan sijaan kilohinnalla, kertoi paikallinen kryptouutislähde 8BTC keskiviikkona.

Kryptovaluuttamarkkinat ovat kuluneen viikon aikana olleet kovassa laskussa, ja suurin kryptovaluutta Bitcoin on laskenut jopa alle 3 800 euron. Nopea ja suuri laskusuhdanne on johtanut louhintatoiminnan kannattamattomuuteen, joka puolestaan on pakottanut kiinalaisia louhijoita myymään laitteistoaan pois tappiolla. Etenkin vanhemmat Antminer S7, Antminer T9, ja Avalon A741 -kryptolouhintalaitteet ovat tehneet kauppansa, sillä paikallisen Tencent News -uutistoimiston mukaan louhintatuotoilla ei enää pystytä kattamaan toiminnan aiheuttamia sähkölaskuja sekä muita kuluja.

Markkinoiden laskusuhdanne on osunut etenkin pieniin ja keskisuuriin toimijoihin Kiinan Xinjiangin ja Sisä-Mongolian alueilla, joilla 8BTC:n mukaan louhintalaitteistoa myydään jopa vain viidellä prosentilla sen alkuperäisestä ostohinnasta. Vuosi sitten 20 000 yuanin (2 500 euron) hintaan ostettuja kryptovaluuttalouhijoita myydään pois jopa 1 000 yuanin (130 euron) hintaan.

F2Pool-louhintaryhmän johtaja julkaisi syyskuussa infograafin, jonka mukaan Bitcoinin laskiessa alle 4 650 euron ei sen louhinta Antminer T9 -louhijalla olisi enää kannattavaa. S7-mallin kohdalla nollatulos saavutettaisiin jo 10 000 euron kohdalla.

Bitcoin-sijoittajan tietopankki

Bitcoinin ostaminen

Kaupankäynti kryptovaluutalla

Kryptovaluutan turvallinen säilyttäminen

Posted in Lohkoketju and tagged , .