Ethereumin Vitalik Buterin: Lohkoketjun käyttö väärissä kohteissa "tuhlaa aikaa"

Ethereumin Vitalik Buterin: Lohkoketjun käyttö väärissä kohteissa “tuhlaa aikaa”

Vitalik Buterin, toinen Ethereum-kryptovaluutan perustajista, kertoo yritysuutislähde Quartzin haastattelussa lohkoketjun käytön väärissä kohteissa tietyillä aloilla johtavan “ajantuhlaukseen“.

Devcon4-lohkoketjukonferenssissa puhunut mies sanoo, että vaikka monet yritykset yrittävätkin hyödyntää lohkoketjuteknologiaa viedäkseen yritystoimintansa uudelle tasolle, ei hän usko sen hyödyllisyyteen kaikilla aloilla.

Joskus kyse on pelkästä markkinointihypestä. Joskus ihmiset ovat aidosti kiinnostuneita lohkoketjuteknologiasta, haluten kiinnostuksenkohteensa sekä työnsä kohtaavan paremmin, ja tämä on täysin normaalia.

Buterinin mukaan kryptovaluutat ovat erityisen hyödyllisiä etenkin rajoja ylittävissä maksutapahtumissa ja näitä käsittelevissä yrityksissä. “Kaikki muut ideat – ovatpa ne sitten tuotteita tai itsehallinnoivia henkilöllisyystarkastukseen liittyviä ratkaisuita – ovat sellaisia kohteita joita täytyy tutkia lisää ennen kuin voidaan olla varmoja siitä, onko lohkoketjusta niissä mitään etua” Buterin sanoo.

Ne [lohkoketjut] eivät voi täysin taata yhtään mitään, etenkään reaalimaailmassa” hän toteaa. Buterin myös kritisoi esimerkiksi teknologiajätti IBM:n kaltaisten yritysten lohkoketjuprojektien yksinoikeudellisuutta: “En ymmärrä tätä kovinkaan syvällisesti, mutta olen huomannut että näiden yritysten suurimpana ajatuksena on se, että he omistavat immateriaalioikeudet joten he voivat tarjota niitä näiden alustojen kautta. Eikä se… siitä ei todellakaan ole tässä kyse…

Buterin viittaa IBM:n ruokaseurantajärjestelmään, jonka tavoitteena on pitää kirjaa ravinnon tuottajan toiminnasta, mutta vaikka projektilla itsellään onkin potentiaalia, ei mies ole varma onnistuuko yritys toteuttamaan sen oikein.

Ei-taloudellisiin ratkaisuihin hän näkee esimerkiksi yliopistotutkintojen vahvistukseen Singaporessa käyttöön otettavan järjestelmän hyvänä. Projektin tavoitteena on mahdollistaa koulutuslaitosten säilyttävän tutkintotodistuksia lohkoketjussa.

Aikaisemmin marraskuussa Malesian opetusministeriö kertoi luoneensa työryhmän, jonka tarkoituksena on tutkia lohkoketjun käyttömahdollisuuksia tutkintohuijausten estämisessä. Järjestelmää on tarkoitus käyttää yliopistotutkintojen luomiseen ja vahvistamiseen, kun konsortio itsessään pyrkii “edistämään opetusta” sekä kehittämään ja sopeuttamaan teknologiaa opiskelijoiden ja akateemikoiden kanssa.

Bitcoin-sijoittajan tietopankki

Bitcoinin ostaminen

Kaupankäynti kryptovaluutalla

Kryptovaluutan turvallinen säilyttäminen

Posted in Lohkoketju and tagged .