El-Erian: Kryptovaluutat tulevat leviämään laajemmalle, mutteivät hallitsemaan taloutta

El-Erian: Kryptovaluutat tulevat leviämään laajemmalle, mutteivät hallitsemaan taloutta

Allianzin taloudellisen pääneuvonantajan Mohamed El-Erianin mukaan kryptovaluutat tulevat laajenemaan käyttötarkoitusten lisääntyessä, mutta vain osana laajempaa ekosysteemiä.

New Yorkissa järjestetyssä CoinDeskin Consensus: Invest -konferenssissa puhunut El-Erian sanoo uskovansa Bitcoinin kaltaisten kryptovaluuttojen olevan valuutan sijaan ennemminkin hyödykkeitä, vahvistaen aikaisempaa sanomaansa.

Ihmiset kutsuvat niitä valuutoiksi tai omaisuuslajeiksi, vaikka tosiasiassa kryptovaluutat ovat osa monimutkaisempaa hyödykeperhettä” hän sanoo. “Uskon, että kryptovaluutat tulevat leviämään laajemmalle ja pysymään käytössä, mutta niistä tulee osa koko ekosysteemiä sen sijaan että ne olisivat yhtä hallitsevia voimia kuin varhaisessa vaiheessa mukaan hypänneet uskovat niiden olevan.” Kryptovaluutoiden kiinnostavuudesta kysyttäessä veti El-Erian kryptovaluutoiden ja 2000-luvun lopun maailmanlaajuisen talouskriisin välille yhteyksiä. Hänen mukaansa Bitcoinille synnyn antanut kriisi korosti “luottamuksen menetystä“, johon kryptovaluutat ovat suora vastaus.

New York Timesin kolumnistin Andrew Ross Sorkin moderoiman keskustelun aikana El-Erian kommentoi myös omia näkemyksiään institutionaalisten sijoittajien kiinnostuksesta alaa kohtaan, todeten että kiinnostus on edelleen korkealla. Väite johti kommentteihin, joissa muistutettiin miljardöörisijoittaja Warren Buffetin toukokuussa 2018 laukomista mielipiteistä, joissa hän vertasi Bitcoinia rotanmyrkkyyn.

El-Erian sanoo uskovansa että nopeasti nousseen kryptovaluutan hinta sai monet talousalan asiantuntijat hieman takajaloilleen, sillä nousu tulisi olemaan täysin kestämätön, kuten lopulta kävikin. Hänen mielestään varoitukset olivat paikallaan. “En kuitenkaan usko että nämä [kryptovaluutat] tulisivat katoamaan, mutta niistä tulee oma osansa ekosysteemiä“.

Bitcoin-sijoittajan tietopankki

Bitcoinin ostaminen

Kaupankäynti kryptovaluutalla

Kryptovaluutan turvallinen säilyttäminen

Posted in Lohkoketju and tagged , .